Onze ambitie

Strategiemakers wil de duurzame samenleving laten bloeien door met organisaties strategie te maken. 

Naast het verduurzamen van onze eigen organisatie en het worden van een B Corp, veroorzaken wij de meeste impact via het werk dat we doen. Daarom willen wij zoveel mogelijk organisaties helpen om keuzes te maken die de transitie naar een duurzame samenleving versnellen. Deze keuzes zijn ook voor onze klanten de beste keuze op de lange termijn.

Wij zetten ons in om zoveel mogelijk organisaties klaar te maken voor hun eigen transformatie.

Wij zetten ons in om zoveel mogelijk organisaties klaar te maken voor hun eigen transformatie. Dat bestaat uit 5 onderdelen die we willen maximaliseren:

  1. impact strategieën: strategieën die leiden tot positieve impact zowel op ecologie, maatschappelijk welzijn als de economie – impact moet transparant en objectief meetbaar zijn.
  2. transitiemakers: voor de transformatie creëren we een leidende coalitie van medewerkers binnen de organisatie, de transitiemakers. Zij omarmen de verandering, zijn getraind in benodigde skills en hebben werkwijzen ontwikkeld om de transformatie te begeleiden.
  3. experimenten: vanuit de ontworpen strategie worden experimenten (bv. innovatieprojecten) geïnitieerd om concreet aan de slag te gaan en de strategie te valideren.
  4. investering: het is van belang dat organisaties de middelen en investeringen beschikbaar stellen om hun transformatie uit te voeren. Het toezeggen van lange termijn investeringen geeft een commitment af voor de strategie.
  5. partnerschappen: in de transformatie heb je een partner nodig, een outsider die je kent, die je kritisch begeleid, en met wie je reflecteert welke interventies nodig zijn en die zorgt dat je de transformatie volhoudt.

Meer weten? Neem dan nu contact met ons op!

CONTACT