VERGROOT JE INNOVATIEKRACHT

Het is tijd om de vaardigheden, tools en processen verwerven voor bedrijfsinnovatie van wereldklasse. Vernieuwen is geen recht pad. Je komt terecht in een onzekere fase die je idealen op de proef stelt. Hoe zorg je ervoor dat je blijft investeren in duurzaamheid en vernieuwing en tegelijkertijd blijft experimenteren, ontdekken en leren?

Strategiemakers helpt een transformatie-aanpak te ontwerpen. Zodat we meer duurzame, innovatieve organisaties krijgen, die op lange termijn positieve impact hebben, volledig circulair zijn, en werken vanuit een triple bottom line. In deze transformaties, zetten we mensen & cultuur in het middelpunt.

HOE HELPEN WE

We helpen je de innovatiekracht van je organisatie te vergroten. Samen. We helpen je op weg met:
  • ontwerp je innovatiestrategie
  • ontwikkel je innovatie portfolio
  • bouw innovatie vaardigheden
  • lanceer innovatieprojecten
  • ontwikkel innovatie leiderschap
  • meet de impact van innovatie
  • ontwikkel je innovatiecultuur

HOE DOEN WE DAT?

Transformeren betekent dat wij als Strategiemakers jouw partner zijn in je innovatie transformatie. Samen starten we vanuit de strategie en een visie op wanneer is de organisatie innovatief. Daarna beginnen we aan de transformatie, waarbij we onderweg leren wat werkt zodat we stap voor stap kunnen opschalen. Dit betekent dat je van enkele getransformeerde teams, afdelingen of business units naar een getransformeerde organisatie gaat. Dat doen we samen:

Analyse van de organisatie
We brengen de organisatie in kaart en zoeken naar blokkades én versnellers vanuit de strategie. Deze vormen het startpunt voor de transformatie.

Ontwerpen van de toekomstige organisatie
Vanuit de blokkades én versnellers ontwerpen we een visie op de organisatie. Dit ontwerp verbeteren we met feedback van stakeholders tot we breed draagvlak hebben.

Bouwen van de transformatie
Tussen het nu en de visie zit de transformatie. We gebruiken onze Growth by Design aanpak om programma’s te ontwerpen die deze transformatie gaan veroorzaken (bijvoorbeeld; trainings-, communicatie- of innovatieprogramma’s).

Plannen van de uitrol
We delen de transformatie op in bouwblokken. Een dynamische planning voor het implementeren, zodat we tijdens de uitvoering blijven leren en makkelijk aanpassingen kunnen maken.

Ontwerpen van trainingen
We helpen je trainingen te ontwikkelen om medewerkers en leidinggevenden te helpen bij het ontwikkelen van innovatie vaardigheden.

Maken van playbooks & tools
Voor je kunt opschalen is het belangrijk om helder te hebben hoe de verandering eruit ziet. Hiervoor maken we een playbook en ontwerpen we ondersteunende tools die handvatten bieden voor medewerkers.

Leiderschapscoaching
Leiders kunnen een transformatie maken of breken. Wij coachen leiders in je organisatie rond de transformatie en maken ze tot ambassadeurs.

Ontwerp van besluitvorming & coaching
Opschalen betekent ook dat besluitvorming moet meegroeien. Keuzes maken voor 5 projecten is immers makkelijker dan voor 40 projecten. Samen ontwerpen we de besluitvorming en coachen we in het proces.

BENIEUWD HOE WIJ JULLIE KUNNEN HELPEN
MET HET VERSNELLEN VAN VERNIEUWING?

CONTACT