Even kennismaken met … Malou Peters Sengers

Sinds september is Malou onderdeel van ons team, en versterkt met haar duurzaamheidservaring onze proposities

 

Hi Malou, zou je jezelf kort willen introduceren? 

Toen ik vertelde dat ik bij Strategiemakers zou gaan werken om organisaties te laten bloeien, grapte iemand dat dit wel bij mij past als ‘bezig bijtje’. Ondanks dat ik mijzelf steeds minder herken in het altijd bezig moeten zijn, kan ik de vergelijking met de bij op andere vlakken grappig genoeg wel maken.

Want, net als een bij word ik gekenmerkt door voelsprieten die altijd open staan naar mijn omgeving. Dat maakt dat ik van nature goed kan voelen wat er bij mensen of in groepen leeft.

Ook volg ik net als een bij graag mijn nieuwsgierigheid en komen er zo altijd weer nieuwe dingen op mijn pad. Zo doe ik op dit moment een opleiding systemisch werken, om te leren hoe ik opstellingen kan inzetten om organisaties in beweging te brengen.

Tot slot, houd ik net als bijen enorm van actief en in de natuur zijn. Of het nou dansen, golfsurfen of een actieve boswandeling is, dan is mijn standaard reactie: BIJ zijn! (en slechte woordgrapjes zijn blijkbaar ook mijn ding..)

 

Waarom heb je destijds voor Strategiemakers gekozen? 

De afgelopen jaren heb ik als duurzaamheidsadviseur allerlei organisaties ondersteund met het integreren van duurzaamheid in strategie en rapportage. Op een gegeven moment begon ik te zien dat de gemiddelde medewerker na een jaar vaak nog precies hetzelfde over duurzaamheid dacht en nog precies hetzelfde werk uitvoerde als voorheen.

Daarom heb ik heel bewust de overstap naar Strategiemakers gemaakt. Ik geloof net als Strategiemakers dat het in beweging krijgen van je medewerkers essentieel is om je organisatie echt te laten bloeien.

 

Welke duurzaamheidstip zou jij anderen willen meegeven? 

Dat het belangrijk is om jezelf te beschermen tegen een continue stroom aan negatief nieuws en slechte vooruitzichten. Het maakte mij op een gegeven moment moedeloos. Nu ik mijzelf hier wat beter voor weet te beschermen, heb ik veel meer aandacht en energie om binnen mijn eigen invloedssfeer een positieve bijdrage te leveren. Dus echte verandering begint bij jezelf, en self-care, zou ik willen zeggen!

 

Ben jij benieuwd hoe Malou jouw organisatie kan helpen? Stuur haar een bericht