Even kennismaken met … Hugo

Introductie tekst

Hi Hugo, zou je zelf kort willen introduceren? 

Van jongs af aan voelde ik me aangetrokken tot water en de natuur. Een paar jaar geleden kwam ik in aanraking met scuba duiken wat voor mij een compleet nieuwe wereld opende met buitenaardse levensvormen en biodiversiteit binnen handbereik. Supermooi maar ook fragiel.
Want een groot vraagstuk is de impact die klimaatverandering heeft op bestaande ecosystemen, en of het kan blijven bestaan. Sinds de start van mijn carrière heb ik een drive gehad om kennis, ervaring, en een netwerk op te bouwen in de duurzaamheidssector. Want samen kunnen we deze challenge oplossen.
Ik heb in Amsterdam en in Nairobi gewerkt. Beide regio’s hebben een interessante mix aan start-ups, corporaties, en Ngo’s welke allemaal actief werken in een bestaand systeem. Elke regio heeft zo zijn eigen uitdaging. In Nairobi werkte ik vooral met startende bedrijven in de energie, voedsel en landbouwsector. In Amsterdam met grotere organisaties.

 

 

 

 

 

Waarom heb je destijds voor Strategiemakers gekozen? 

Impact is altijd mijn grootste driver geweest en dat kan ik hier bij Strategiemakers waarmaken. Ook al willen we er niet aan geloven, Europa (dus ook Nederland) is een extreme vervuiler. In Kenia is al meer dan 75% van de energie groen, in Europa is dat 34%, en Nederland staat nog maar op 12%!
Strategiemakers is voor mij het ideale platform om samen met een team van pioniers inzichten te genereren bij bedrijven om hun transitie in kaart te brengen. Samenwerking staat hierbij centraal, en hoe Strategiemakers dit doet vanuit een actieve houding is een methode die me erg aanspreekt.

 

 

 

Welke duurzaamheidstip zou jij andere willen meegeven? 

Ecosystemen kunnen werken door een hoge mate aan interactie. Verbreed je wereld, vind ideeën buiten je directe omgeving, en ontdek samen hoe een duurzame wereld eruit kan zien!

 

 

 

 

Ben jij benieuwd hoe Hugo jouw organisatie kan helpen? Stuur hem een bericht