Denk mee over een nieuw model om organisaties te laten bloeien

Bloeien is het nieuwe groeien. Voor ‘bloeien’ geldt dat alles kan blijven bestaan door regeneratie. Zo krijgen we een duurzame samenleving. Maar wat is er nodig voor een bloeiende organisatie? Daar zijn wij een onderzoek naar gestart. Benieuwd naar de uitkomsten en wil je meedenken? Meld je dan hier aan voor ons webinar op 8 december om 15:00!

Why?

Organisaties moeten leren bloeien in plaats van te groeien. Dit vraagt voor veel organisaties een complexe transitie. Ze zien daarbij een doolhof aan hulpmiddelen die op een bepaald aspect in de transitie ondersteunen. Maar hoe blijf je het geheel overzien in alle chaos? Daarom zijn we op zoek gegaan naar een holistisch model, dat in één oogopslag inzicht geeft in alle onderdelen die een organisatie laten bloeien. In samenwerking met wetenschappers en universiteiten zijn we onderzoek gestart naar hoe zo’n bloeimodel er uit ziet.

How?

In het onderzoek combineren we twee methoden. Ten eerste hebben we ‘testability’ onderzoek uitgevoerd. We testen al bestaande methodes voor strategie, transformatie en duurzaamheid op bruikbaarheid. Vanuit deze basis hebben we in kaart gebracht wat de onderdelen van het bloeimodel kunnen zijn. 

Ten tweede zijn we bezig met generatief onderzoek. We brengen latente behoeftes in kaart vanuit verschillende perspectieven. We zijn in gesprek met wetenschappers, adviseurs, en strategen. Op basis van deze expert input ontwikkelen we het bloeimodel door.

What?

8 december introduceren we via een webinar de eerste versie van het bloeimodel. Dan starten we ook een open input fase, met het doel feedback te verzamelen, het model verder te verfijnen en samen verder te ontwikkelen.

Deelnemers aan het webinar krijgen toegang tot het model. Je kunt het gebruiken bij het maken van een bloeistrategie om je organisatie te transformeren naar een écht duurzame organisatie.

Op de hoogte blijven

Vind jij deze ontwikkeling interessant? Heb je ideeën of blijf je gewoon graag op de hoogte? Dan nodigen we je van harte uit voor ons webinar op 8 december van 15;00 – 15:50. Of stuur een mailtje naar malou.peterssengers@strategiemakers.nl.

Header via Unsplash