Strategiemakers

De eerste 59 dagen als Strategiemaker

DE EERSTE 59!

Er wordt altijd gezegd dat bij het starten in een nieuwe baan je jezelf 100 dagen de tijd moet geven om alle indrukken op je in te laten werken en goed te wennen. Aangezien ik van nature ietwat ongeduldig ben, start ik vandaag vast met een kleine reflectie op mijn eerste 59 dagen bij Strategiemakers!

Na ruim 3,5 jaar gewerkt te hebben bij een grote financiële instelling, is een bedrijf met in totaal 15 werknemers wel even een omschakeling. Het kennismakingsrondje was aanzienlijk sneller gemaakt, maar datzelfde geldt niet voor het snappen van alle inhoudelijke projecten en kennis die aanwezig is bij Strategiemakers. Het soort klanten en projecten is heel variërend en hier komen ook continu nieuwe projecten bij. Dat maakt het een mooie uitdaging om je eigen kennis te blijven vernieuwen en ook te leren van alle andere dingen die spelen binnen het team.

 

HOE IK DE EERSTE PAAR WEKEN HEB ERVAREN

In de eerste weken kreeg ik direct mooie kansen om mee te helpen met projecten. Zo gaf ik in mijn derde week al een workshop over Growth Hacking en hielp ik een paar weken later mee met een workshop voor de top-100 van een groot ingenieursbedrijf. Ja, best spannend, maar gelukkig doe je de meeste dingen samen en kan ik hierdoor veel leren van mijn collega’s. Een aantal weken geleden ben ik ook begonnen met mijn eerste langere project, waarbij we een logistieke organisatie helpen met een Agile transitie. Een vraagstuk waarbij ik elke dag nieuwe dingen leer en veel initiatief mag en kan nemen.

Hoe is het dan nu om in een veel kleiner bedrijf te werken? Los van de toffe werkplek, gezellige borrels en veel vrijheid valt mij het meeste op dat er hier vooral wordt gedacht in een mindset van kansen en oplossingen in plaats van risico’s of krimp. Als er vragen komen die we nog niet eerder hebben beantwoord, zorgen we dat we een oplossing vinden – ook als we zelf nog niet precies weten hoe we bij die oplossing moeten komen. Er is een enorme drive om met elkaar het succes (2e jaar FD Gazelle!) in 2018 nog groter te maken.

OP NAAR DE 100!

Al met al een positieve eerste terugblik op mijn eerste 59. Wellicht ben ik te ongeduldig geweest en heb ik een hele andere kijk als ik na 100 dagen op deze blog terugkijk, maar dat lees je dan over 41 dagen!

Wil je meer weten over agile transities, stuur dan een berichtje naar Marlise.