asynchroon werken

Waarom we te veel oppervlakkig werk doen

Waarom we te veel oppervlakkig werk doen

Eerder schreven we over asynchroon werken en waarom het belangrijk is om daarover na te denken. Een van de belangrijkste voordelen? Meer tijd voor diepgaand in plaats van oppervlakkig werk! In deze blog nemen we je mee in de verschillen tussen beide, om te helpen bepalen of (een vorm van) asynchroon werken voor jouw team en organisatie interessant kan zijn.

(A)synchroon werken in 6 vergelijkingen

Zoals je wellicht eerder hebt gelezen gebruiken wij 6 vergelijkingen om asynchroon werken te duiden. In deze blog hebben we uitgelegd dat synchroon en asynchroon werken geen absolute keuze is, maar een geleidelijke schaal waarop je beweegt. Beide kanten hebben waarde, maar in veel gevallen kan het de moeite waard zijn om (meer) naar de asynchrone kant te bewegen.

Oppervlakkig werk bij synchroon werken

Een van die gevallen is het type werk. Wanneer we synchroon werken – i.e. op dezelfde plaats en op dezelfde tijd – werken we vaak oppervlakkig. Het feit dat we samen zijn en tegelijkertijd ergens aan werken, maakt het gebruikelijk om elkaar te interrumperen. Van een spoedmailtje dat binnenkomt tot aan het geping van een WhatsAppje of de collega die even om de hoek komt kijken. Het maakt de tijd dat we aaneengesloten gefocust aan een opdracht kunnen zitten minimaal. We komen daardoor vooral toe aan oppervlakkig werk.

Voorbeelden van oppervlakkig werk zijn onder andere:

  • Mail verwerken uit je inbox
  • Op collega’s reageren via tools als Teams of Slack
  • Belletjes plegen om zaken in gang te zetten of te regelen
  • Bijwonen van status of update meetings

Atlassian heeft een toffe maar ook confronterende infographic gemaakt van de tijd die we verspillen op werk. Wist je dat wij gemiddeld 6 uur per dag besteden aan het lezen en beantwoorden van e-mails? Dat je maar liefst 10 IQ punten inlevert wanneer je na een interruptie weer moet focussen? En dat we gemiddeld 50% van alle meetings zonde van onze tijd vinden en deze ook zonde van de tijd blijken te zijn? Tijd voor verandering!

Diepgaand werk dankzij asynchroon werken

Met alleen oppervlakkig werk kom je soms niet aan het werk toe wat er echt toe doet. Hoe vaak denk je wel niet ‘Ik heb de hele dag gewerkt, maar eigenlijk niets gedaan.’ of ‘Het is avond, kan ik eindelijk écht gaan werken.’? De zaken die we nu proberen in korte momenten tijdens de werkdag te doen of ‘dan maar’ in de avond of het weekend, zijn veelal wel de zaken waar we de meeste impact mee maken: het diepgaande werk. Het werk dat erom vraagt dat we voor een langere periode aangesloten gefocust en zonder afleiding kunnen werken. Cal Newport gaat in zijn boek ‘Deep Work’ nog veel verder in het belang van diepgaand werk.

“If you keep interrupting your evening to check and respond to e-mail, you’re robbing your directed attention centers of the uninterrupted rest they need for restoration” – Cal Newport

Voorbeelden van diepgaand werk zijn onder andere:

  • Een lanceringsplan opstellen voor een nieuw product, dienst of feature
  • Strategische plannen uitdenken en opstellen
  • Keynote presentatie voorbereiden
  • Informatie opzoeken over een specifiek probleem

Door meer asynchroon te werken, i.e. door meer ruimte te bieden om op andere plekken en tijden te werken dan collega’s, kan er meer diepgaand werk gedaan worden. En door meer diepgaand werk te doen, verhogen we onze impact binnen en buiten het bedrijf.

“Efforts to deepen your focus will struggle if you don’t simultaneously wean your mind from a dependence on distraction.” – Cal Newport

De schaal in synchroon versus asynchroon

Het verschil kennen tussen oppervlakkig en diepgaand werk is stap 1, daar iets mee doen is het vervolg door (meer) asynchroon te gaan werken. In ons vorige blog hebben we onze schaal toegelicht met daarin de balans tussen synchroon en asynchroon werken. Hoe hoger op de schaal, hoe meer ‘afleiding’ je voor werknemers en collega’s wegneemt en hoe meer diepgaand werk je daarmee kan verwachten dat er uitgevoerd wordt.

Wil jij ook de shift maken?

Benieuwd naar hoe asynchroon werken jouw bedrijf kan helpen om meer diepgaand werk voor elkaar te krijgen? Maak de beweging van het proberen continue verschillende conversaties in de lucht te houden tijdens het werken, naar tijd maken om te conversering om vervolgens weer terug te stappen naar je gefocuste werkmodus. Wij denken graag met je mee! Bel of mail ons en houd onze volgende blogs scherp in de gaten.